.

TURISTINFORMASJON


   

 

 VEIVISER FOR SANDVIKA
VEIVISER FOR ASKER SENTRUM
..........................

BÆRUMS VERK


Bærums Verk grenser mot Lommedalen. Navnet kommer av jernverket Bærums verk som var anlagt av Paul Smelter i 1610 og ble flyttet til sitt nåværende sted ved elven Lomma i 1641.
Bærums Verk er i dag en av våre største attraksjoner. Det historiske Jernverksmiljøet var selve livsnerven for kommunen gjennom flere hundre år. Stedet ligger i vestre Bærum ved inngangen til Lommedalen og er med de gamle småhusene og jernverksbygningene sentrum for Handelsstedet Bærums Verk. Handel, håndverk, historie & kultur er flettet sammen og danner grunnlaget for aktiviteter og kulturopplevelser som bl.a. glassblåsing, smie, gallerier, kunsthåndverk, design, spesialbutikker, ovnsmuseum, skulpturpark og historiske utespill. Dette er i dag også et område med sterk voksende antall beboere. Fra Bærums Verk er det kort vei til marka med små vann (Burudvann), golf, apinanlegg og minijernbane gjennom skogen. Vår egen Prinsesse Mãrtha Louise med familie valgte å bosette seg i netopp dette området.
I 1970- og 1980-årene var det en utstrakt boligbygging på Bærums Verk. Det ble bygget i utkanten av selve verket, på områdene Helset, Toppenhaug, Sleiverud og Gommerud. Det ble vesentlig oppført selveide eneboliger.
Jernverket ble utbygt til et moderne kjøpesenter i 1997.

Handelsstedet Bærums Verk
Tlf: 67 13 00 18
http://www.baerumsverk.no/
 Verksgaten

Lommedalselven