Flere kredittkort inkluderer reiseforsikring

Reiseforsikring på reiser betalt med kredittkort

Reiseforsikring er en viktig faktor å vurdere når en ferie planlegges. Tap av reisegods eller kanselleringer kan oppstå, eller det kan bli behov for hjemtransport ved sykdom og skade. De fleste forsikringssaker i tilknytning til reise går derimot på tap av bagasje eller eiendeler. Flere kredittkort tilbyr nå reiseforsikring om hele eller deler av reisen betales med et kredittkort. Dette kan være en fin løsning om man ikke reiser så mye, men det er enkelte ting man skal huske på.

Reiseforsikring

En reiseforsikring er tradisjonelt delt opp i ulike kategorier hvor en reises omfang er avgjørende for hvilken forsikring som skal tegnes. Enkelte reiseforsikringer dekker også tyveri av eiendeler utenfor hjemmet selv om det ikke er en ferie. En reise klassifiseres derfor hos enkelte som en aktivitet som foregår utenfor husets fire vegger. Viktig å bemerke seg at dette omfatter direkte tyveri. Med en helårs reiseforsikring fra et forsikringsselskap betales det for et helt kalenderår og dette vil da gi denne fulle dekningen.

Reiseforsikring med kredittkort

Ved betaling med kredittkort vil reisen som er betalt med kredittkortet dekkes. Det er viktig å lese betingelsene for de ulike kredittkortselskapene, og lese hvor stor prosentandel av reisen som må være betalt med kredittkortet. Dette er en forsikring som kan passe godt for de som ikke reiser så mye eller ikke ønsker å betale for en egen reiseforsikring. Om en reise foretas uten annen forsikring er det viktig å huske å betale med kredittkortet så forsikringen er gyldig.

Viktige ting å huske på

Ved å tilby denne tjenesten ønsker selvsagt kortselskapene at reisende skal benytte seg av et kredittkort for å bestille reiser. Pass derfor på å betale tilbake til kredittkortet slik at det ikke akkumulerer seg for mye renter på dette i utgangspunktet penge-besparende tiltaket. Ved reise som bestilles av andre er det viktig å undersøke hvor mange i reisefølget som er dekket av forsikringen. Det kan raskt bli store utgifter om noe skulle hende på en reise uten forsikring, les derfor betingelser grundig.